Редактор: Юлия Георгиева e-mail: [email protected]кадър 7/8 твПандемичен бюджет не съществува. Ананиев

...
Редактор: Юлия Георгиева e-mail: julia_georgieva_petel.bg@abv.bgкадър 7/8 твПандемичен бюджет не съществува. Ананиев
Коментари Харесай

Финансов експерт: Бюджетът залага бомби за следващите правителства

Редактор: Юлия Георгиева 

e-mail: [email protected]

кадър 7/8 тв

Пандемичен бюджет не съществува. Ананиев си е измислил това заглавие, той да изясни. Очаква се, да се създадат някакви разноски за стопанската система, тъй че тя да бъде устойчива, да може да съществуват отедлните браншове в стопанската система, без да се нарушава техния цикъл.

Това разяснява в ефира на 7/8 тв финансовият експерт Любомир Калимански.

Бюджетът доста ясно дава посоката, в която се харчат парите на българите. Това може да е просто, в случай че има добре построени механизми и инфраструктури, които да съществуват. Но се получава друго - ние сме наранени от пандемията, а приходите нарастват фрапантно повече спрямо други години. Т.е. те не чакат втора вълна и тогава въпросът е за какво България е пред дългова серпантина?, разяснява той.

Намаляването на ДДС-то не оказва никакво въздействие в действителност. Това е един бюджет, основан за предизборни цели само. Но това синдикатите не го виждат и не реагират по никакъв метод. Логично е КНСБ да е сътрудник с ръководството, на да не са на една поляяна с ръководещите, уточни финансистът.

Твърдата позиция във връзка с парите е следната. Първо, един подобен бюджет, с цел да имаме дългова серпантина е належащо да се основат ясни промени. Трябва да се реформира обществения бранш. а сега какво става? - 10 % усилваме заплатите на целия административен бранш, вместо да го съкратим. Но къде е обиден обществения бранш, не е ясно. Те споделят, че това е антикризисна мярка за хората, които са в обществения бранш. Но той не създава нищо, той утежнява услугите, уточни той.

Административният бранш получава в тези условия едни 10% несправедливо нарастване на заплатите. След това един път вдигнати едни надбавки за детски, за пенсии се залагат бомби за вбъдеще, счита Калимански. 

След 4-5 години ще забележим, че и в Европа няма ляво и дясно. Хората към този момент не имат вяра на никого, освен в България. Управляващите не са на равнището да създадат промени и промени в страната с обучение от  Симеоново, разяснява той.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР